Vilka färger ska man välja när man målar?

Vad man väljer för färger för att måla om hemma eller till och med om man vill måla en tavla och sätta upp, spelar stor roll för vilken stämning som sätts i det specifika rummet. Det kan vara lätt att tro att ens favoritfärger alltid är ett givet val när man ska bestämma rums färger, men det finns en rad olika studier om färgers egenskaper som visar att färger inte bara är något fint att titta på, utan att de verkligen påverkar hur vi känner oss. Därför är det extra bra att tänka ett par varv innan man sätter färg på väggarna. Det är dessutom bra att gå till en butik såsom Byggmax som har ett brett utbud av färger att välja mellan. På så sätt kan du både hitta rätt färg för den sinnesstämning som du vill bygga upp, och också en färg som du tycker är riktigt snygg.

Hur väljer jag rätt färg?

Vi har tidigare skrivit lite om hur färger påverkar sinnet, dock inte så mycket om vad det betyder för hur du ska måla om i hemmet. Om vi utgår helt ifrån färgpsykologin, så finns det några färger som sällan passar bra hemma, till exempel rött som står för passion och aggression – vilket man kanske inte vill känna konstant när man kommit hem. Istället kan det vara bra att välja en blå eller grön ton, som framhäver lugn och helande i oss människor. Oavsett vad du väljer så kommer du hitta dina bästa alternativ på Byggmax och få ett härligt nytt och fräscht hem.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *